Yaşam

Karnedeki Düşük Nota Nasıl Tepki Verilmeli?

Karnedeki Düşük Nota Nasıl Tepki Verilmeli? Çocuğunuzun karnesinde düşük notlar olması, ebeveynleri her zaman ayak parmaklarına koyar.

Karnedeki Düşük Nota Nasıl Tepki Verilmeli? Bir yarıyılın sonunda, karnedeki düşük not nedeniyle çocuklar için genellikle korkutucu bir dönemdir. Raporlama döneminde velilerin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Notu düşük olan çocuklar için velinin karnedeki cevabı çok önemlidir. Bu durum, özellikle yanlış tepki, çocukta daha sonra korkuya neden olur. Bu durumda çocuk, bir sonraki yarıyılın derslerinde zayıflarsa kararla ne yapacağını düşünmeye başlar.

Aile, karnedeki notlar konusunda olaya daha iyimser yaklaşmalıdır. Çocukların eğitimdeki başarısı sadece notlarla ölçülmemelidir. Unutulmamalıdır ki o dönemde farklı nedenlerle düşük not alan çocuk bu notları daha sonra düzeltebilir.

Sakin Olun

Çocuğunuzla bu konuda yüksek sesle tartışırken aşırı tepki vermekten kaçının. Çünkü böyle bir durumda çocuk sizden uzaklaşacak ve konuşmaktan kaçınacaktır. Unutulmamalıdır ki çocuk ve aile arasındaki en temel bağ sevgidir. Notları sevmediğini ama ne olursa olsun onu sevdiğini bilmesi gerekiyor.

Çocuğunuzla Konuşun

Çocuğunuzu düşük notlar için cezalandırmamalısınız. Ana hedefiniz, notların neden düştüğünü bulmak olmalıdır. Ders konularında eksiklikler var mı? Zaman yönetimi konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Sınıf arkadaşlarıyla senin bilmediğin bir sorunu mu var? gibi konuları değerlendirebilirsiniz.

Her Çocuğun Farklı Olduğunu Unutmayın

Çocuğunuzdan beklediğiniz notların gerçekçi olup olmadığını düşünün. Çocuğunuz okul sorumluluklarını yerine getiriyorsa, ödevlerini zamanında yapıyorsa ve derslere katılıyorsa, karneden düşük not aldığı için onu cezalandırmak olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Başarısızlık Yaşamasına İzin Ver

Başarısızlığın da önemli bir yaşam dersi olduğunu unutmayın. Çocuğunuz başarısız olduğu dersler için yaz tatilinde ek bir çalışma programı uygulayarak tatili arkadaşlarından farklı bir şekilde geçirecekse, bu tecrübeyi yıllarca hatırlamak için daha fazla çaba gösterecektir.

Öğretmenleriyle İletişimde Kalın

Çocuğunuzun nerede desteğe ihtiyacı olduğunu anlamak için öğretmenlerle toplantılar düzenleyin ve okuldan destek alın.

Gelecekteki Başarı İçin Plan Yapın

Yaz tatilini etkin ve verimli kullanmak için desteğe ihtiyaç duyulan dersleri içeren bir müfredat hazırlayın. Çocuğunuzun önemsediği konuları, günlük yaşamdaki uygulamaları örnek olarak gösteren derslerle bütünleştirin.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu