Anne-Çocuk

Bebeklerde Emekleme ve Yürüme Aşamaları Nelerdir?

Bebeklerde Emekleme ve Yürüme Aşamaları Nelerdir? Yaklaşık 4 aylıkken bebeğiniz desteksiz oturmayı öğrenecektir. Bu, bebeğinizi kaslarını kullanmaya başladığı ve kaslarının güçlü hale geldiği dönemdir. 6 ila 10 ay civarında bebeğiniz emeklemeye başlayacaktır. 9 ila 12 ay arasında bebeğiniz ayağa kalkıp mobilyaların etrafında gezinmeye başlayacaktır. Bu aşamada, bebeğinizin ellerini tutarak ve adım atmaya teşvik ederek yürüme alıştırması yapmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde Emekleme ve Yürüme Aşamaları Nelerdir? Yaklaşık 12 aylıkken bebeğiniz ilk adımlarını atacak. Bu çok büyük bir dönüm noktasıdır ve bebeğinizle birlikte yürüyerek, ellerini tutarak veya yürümesi için ona bir oyuncak vererek alıştırma yapmasına yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizi aferin gibi övgü ve cesaret verici sözlerle yürümeye teşvik edin. Yapıyorsun, ayrıca ilk adımlarını atarken alkışlayabilir veya dans edebilirsiniz. Seyirciyi çok sevecekler. Yürümek bebekler için büyük bir dönüm noktasıdır. Bu yüzden bu aşamaya geldiklerinde bunu mutlaka kutlayın.

Bacaklarınızı önünüze uzatarak ve sırtınızı destek için bir duvara veya mobilyaya yaslayarak yere oturun. Önünüze yere bir battaniye yayın. Bebeğinizi battaniyenin üzerine yüzü size bakacak şekilde oturtun. Bebeğiniz yürümeden önce kendi kendine oturmayı öğrenmesi gerekir. Bu, yürümek için gerekli kasları geliştirmelerine yardımcı olur.

Emekleme

Emekleme, yürümek için gerekli kasları geliştirmelerine yardımcı olduğundan bebeğinizin gelişiminde önemli bir aşamadır. Bebeğinizi emeklemeye teşvik etmek için şunları yapabilirsiniz.

  • Oyuncakları ulaşamayacakları bir yere koymak, böylece onlara ulaşmak için sürünmek zorunda kalırlar.
  • Karnının üzerindeyken kollarını ve bacaklarını hareket ettirmeye teşvik etmek.
  • Karın üstü bol bol zaman vermek.

Ayakta kalmak bebeğiniz kendi başına oturmaya başladığında, kendini ayakta durma pozisyonuna çekmeye başlayacaktır. Bu yürümeye hazırlandıkları anlamına geldiğinden, gelişimlerinde büyük önem arz eder. Aşağıdakileri yaparak bebeğinizi ayağa kalkmaya yardımcı olabilirsiniz.

  • Ellerinden tutarak ayağa kalkmalarına yardımcı olun.
  • Oyuncaklara uzanabilmeleri için göz hizasına yerleştirmek.
  • Destek için tutunabilmeleri için onları bir mobilya parçasının yanında ayakta durma pozisyonuna getirmek.

Bebeğiniz ayakta durma konusunda kendine güvendiğinde, ilk adımlarını atmaya başlayacaktır. Bebeğiniz yürümeden önce, nasıl oturulacağını öğrenmesi gerekir. Bu, sırtlarında ve bacaklarında yürümek için ihtiyaç duyacakları kasların gelişmesine yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu