Anne-Çocuk

Dikkat Dağınıklığını Önlemenin Yolları

İnternetin çok yaygınlaşması, sosyal medya üyelikleri ve bu alanların çok sık kullanımı gibi etkenler dikkat dağılmasına neden olabilmektedir. Çocukların okul dönemlerinde yaşadıkları dikkat dağınıklığının nedeni aile kaynaklı olabilmekle beraber çalışma döneminde yetişkinlerin yaşadıkları dikkat dağınıklığı da ayrı nedenlerle açıklanabilir.

Aynı Anda Birden Fazla İşle İlgilenmeyin

Dikkat dağınıklığını önlemek için en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri aynı anda tek bir işe odaklanmak ve farklı işleri aynı anda yürütmeye çalışmamaktır. Tek bir işe odaklanıldığı zaman bu işin daha iyi sonuçlanması da muhtemeldir. Yani farklı işler aslında iş veriminizi de düşürür. Daha fazla iş ya da diğer uğraşta hata olmasına neden olabilir. Bir aşçı aynı anda hem yemek yapıp hem bulaşık yıkamaya kalkarsa birinden birinde fire verecektir.  Yapsa bile yemeğin içine köpük kaçma ihtimali olur. Ancak kendiliğinden pişen bir yemek varsa fırında olması gibi, bu durumda istisna olabilir. Ayrıca bulaşık makinesi olduğunda yemek de yapılabilir. Yani manüel düşünüldüğünde ikisini aynı zamanda yapmak mümkün olmaz.

Düşünce Olarak Kendinizi Bir İşe Odaklayın

Bir işe ya da derse, sınava başlamadan önce ruhsal olarak kendinizi hazırlamanız gerekir. Yani bu şeyi yapınca ne olacak, kazancınız ve yapılacak şeyden elde edeceğiniz faydalar sizi daha fazla odaklar. Ancak üzerine pek düşmediğiniz bir şeye başlarken zaten farklı bir alandan devam etmeniz de mümkün olur.

Çalışma Ortamına Dikkat Edin

Çalışma ortamınızda dikkat dağıtan etkenleri yok etmeniz gerekir. Yani televizyon açıkken bir konuya odaklanmak zordur. Odaklandığınızı sansanız bile kısa süreli olur.

Telefonu Kontrol Etmeyin

Akıllı telefonlarla bağımlılıklara yeni bir tür daha eklendiğinden iş aksama durumlarına daha fazla rastlanmaktadır. Telefonunuzdan önce elinizdeki işin bitmesine odaklanmak gerekir. Odaklanmayı artırmak için sosyal medya sınırlaması da getirilebilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu