Yaşam

SGK Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır, Ne İşe Yarar?

SGK Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır? SGK Hizmet Dökümü SGK borç sorgulama, emeklilik sorgulama ve hesaplama gibi uygulamalarda kullanılabilecek bir belgedir.

SGK Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır? Bu belge ile ikramiye ve kıdem de hesaplayabilirsiniz. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkemeler gibi birçok resmi kurumda kullanılabilir.4A, önceki sistemde SGK ve SSK’ya bağlı olarak çalışan sigortalıları temsil etmektedir. Şu anda bir işyerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız, SGK’nın 4A sınıfında çalışabilirsiniz demektir. Ayrıca 4A için belirlenen haklara sahip olduğunuz anlamına gelir. Sorgulama süreci ile alacağınız 4A Hizmet Ekstresi ile sigorta başlangıç ​​tarihinize, prim tutarınıza ve toplam gün sayısına ulaşabilirsiniz.

SGK 4A, 4B VE 4C SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK hizmet dökümü turkiye.gov.tr ​​web adresinden e-Devlet sistemine giriş yapılarak alınabilir. Sistemi açtıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılır. SGK Hizmet Dökümü sorgulaması “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet arıza linkleri üzerinden yapılabilmektedir. Dilerseniz “YAZDIR” diyerek bu belgeyi inceleyebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden yazdırılan hizmet bildirim belgesi barkodsuz olmaktadır. Ancak kamu, kurum ve kuruluşlarına ibrazı halinde barkodlu belge istenir. Barkodlu çıktı almak istiyorsanız “Barkod Belgesi Oluştur” yazısını tıklamanız yeterlidir. Bunun dışında ana sayfadaki arama kutusuna “SGK hizmet Dökümü veya SGK” yazabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

SGK Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı tüm vatandaşların alabileceği sigorta ve prim bilgilerini içeren 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılan bir belgedir.

Eski sistemde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı vatandaşlar 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur’a bağlı vatandaşlar 4B hizmet dökümü, Emekli Sandığına bağlı vatandaşlar 4C hizmet dökümü alabiliyor.

SGK Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Yer Alır?

SGK hizmet dökümü belgesi ve bu belgenin size sunduğu bilgiler;

  • Temel sigorta bilgileriniz
  • İlk kez sigortalı çalışma tarihiniz ve çıkış tarihiniz
  • Ne kadar süre çalıştınız (Sigortalı olarak kaç gün çalıştınız)
  • Sigortalı olduğunuz süre boyunca hizmetleriniz
  • Hangi aylarda ne kadar prim yatırdınız
  • Sigortanız hangi aylarda ödenir (sigortanın ödenip ödenmediği)
  • Çalıştığınız şirket (İşveren aldatmasını önlemek için önemlidir) gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu