Güzellik

Botoks Tedavisi Zararlı Mıdır?

 

Botoks Nedir?

 

Botoks, Clostridium Botilinum adı verilen bir bakteriden üretilen ilaçtır. Estetik cerrahi uzmanları tarafından cilt altına nüfuz edilir. İlaç direk olarak uygulanmaz, bir miktar su ile karıştırılır. Kırışık bölgede bulunan kasların içine küçük dozlar halinde enjekte edilir. Botoks işlemi ortalama on beş dakika sürmektedir, pratik ve hızlı bir tedavi şeklidir.  Uygulanan ilaç sinir sistemi üzerinde etkili olmaktadır. Mevcut alandaki sinir sisteminin zayıflamasına yol açar ve kasların kasılmasını geçici süreliğine durdurmaktadır. Kaslarda meydana gelen bu durum kalıcı değildir, ilacın etkisi azalmaya başladığı an tekrar eski haline dönmeye başlar. Botoks tedavisi etkisini ortalama dört ile altı ay arasında göstermektedir. Bu süre içerisinde sinir sistemi pasif halde bulunmaktadır. Kırışıklıkların oluşum neden bu kasların kasılmasıdır. Kaslar aktif olmayacağı için altı aylık süre içerisinde kırışıklık oluşumu bu tedavi ile durdurulmaktadır.

Botoks Tedavisi Zararlı Mıdır?

Genel olarak gözaltı ve alın çevresinde meydana gelen kırışıklıklar için uygulanmaktadır. İşlem için uygun olan küçük iğneler yardımıyla yapılır. Günümüzde tüm dünyada kullanım oranı oldukça fazladır. Kırışıklıklardan kurtulmak için kolay bir yöntem olduğundan dolayı bu tedavilerin başında gelmektedir. Herhangi bir yan etkisi mevcut değildir. Botoks işlemi sırasında veya sonrasında ağrı, acı gibi şikâyetler ortaya çıkmamaktadır. Yapılan uygulama sonucunda olumsuz sonuç alma ihtimali yok denecek kadar azdır. Altıncı aylık sürenin sonunda etki tamamen ortadan kaybolmaktadır. Eğer bu etkinin devam etmesi isteniyorsa ikinci bir Botoks seansı yaptırılması gerekmektedir. Seans sayısını artırmanın bir zararı bulunmamaktadır, sadece işlemin etki süresinin artmasına yarar sağlamaktadır. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki piyasada Botoks uygulaması sadece uzmanlar tarafından iğne yöntemi ile yapılmaktadır. Bunun haricinde piyasada bu isim altında satılan kremler, ilaçlar kas altına etki edemeyeceğinden dolayı kırışıklıklar üzerinde bu işlemin yaptığı etkiyi yapamazlar. Bu nedenle konusunda uzman olan kişilerle çalışılması tavsiye edilmektedir. Uzman doktor olmayan kişiler tarafından uygulanırsa istenmeyen sonuçların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Ayrıca tedavinin yapılacağı ortamın ve malzemelerin sağlığa uygun olmasına dikkat edilmelidir. Geniş kapsamlı araştırma yapmak tedavi öncesi faydalı olacaktır.

Herkes Botoks Yaptırabilir Mi?

Botoks uygulamasına engel olan çok az neden vardır. Çoğunlukla her insana uygulanabilir. Eğer yapılacak bölgede uçuk, iltihap varsa Botoks işlemi maalesef yapılamamaktadır. Öncelikle cildin bu türlü sorunlardan arındırılması gerekmektedir. Uygulamanın yapılamayacağı en önemli kişiler hamilelerdir.  Çünkü bebeğin sağlığı açısından beklenmedik olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kaslarda meydana gelen işlevi durduracağından dolayı kas hastalığı olan kişilere de uygulanmaması tavsiye edilmektedir.  Yaş sınırı olarak bakıldığında uygulamanın alt sınırı yirmi yaştır. Yirmi yaşın üzerindeki her bireye Botoks uygulaması yapılabilir. Bu sınırın altına herhangi zorunlu durum olmadığı durumlar haricinde uygulama yapılmamaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu