Güzellik

DOĞRU PARFÜM SEÇİMİ

DOĞRU PARFÜM SEÇİMİ

Yıllardır aynı parfümümü kullanıyorsunuz ya da bir türlü kendi parfümünüzü bulamadınız mı? İşte o zaman parfüm seçmenin zamanı gelmiş demektir. Yaz tatlarından deneyin derim. Yenilenen kokulardan seçim yapın. Bu sefer maceraya atılın. Hiç bilmediğiniz bir kokuyu deneyin mesela. Yolunuzu parfümerilere çevirin ve doğru seçim yapmaya gidin.

Ten renginize göre seçim yapabilirsiniz. Genellikle açık tenlilere çiçek kokuları gibi hafif kokular uyum sağlarken, koyu renk tenlilere ise baharatlı kokular uyum sağlar. Bu işin içinde tamamen sizin zevkinizde vardır unutmayalım.

PÜF NOKTALARI

Koku satın alırken mutlaka denemelisiniz. Bileklerinize ya da boynunuza sıkın ve mümkünse üzerinizde birkaç saat kalsın. Diyelim ki birkaç tanesini bileklerinizde denediniz ve birinde yoğunlaştınız. Boynunuza sıkın ve biraz dolaşın. Eğer kokuyu bir süre sonra hala duyuyorsanız ve keyif alıyorsanız işte bu koku sizindir. Eğer kokudan eser yoksa ya da bir süre sonra değişmişse belki tercihlerinizi diğer seçeneklerden yana kullanabilirsiniz.

Ben yine de yazın çok baharatlı kokuları tercih etmeyin derim. Özellikle gündüz vakti biraz ağır olabilir. Taze kokular sizce de yaza daha çok yakışmıyor mu? Bir diğer konu ise küçük boy parfüm yanınızda taşımanız açısından önemli. İki boyunu satın alıp birini çantada diğerini evden çıkarken kullanabilirsiniz.  Gece başka gündüz başka parfüm de kullanabilirsiniz. Unutmayın parfümünüz imzanız gibidir. Siz gitmeden önce kokunuz gider. Parfümü bileklere boyun bölgesine ve hafifçe saçlara sıkarsanız etkisi artar.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu