Gebelik

Hamilelik Başlangıcında Yaşanan Değişimler Nelerdir?

Hamilelik Başlangıcında Yaşanan Değişimler Nelerdir? İlk bir aylık süreçte bebeğinizin oluşumu başlarken boyu yaklaşık 3 mm’e ulaşacaktır. Bu şekli tıpkı haşhaş tanelerine benzetilmektedir. En son adet tarihinin üzerinden 3 haftalık bir süreç geçtiğinde anne karnında bebek oluşumu başlamaktadır.

Hamilelik Başlangıcında Yaşanan Değişimler Nelerdir? Ultrasonla yapılacak görüntülemelerde vajinal muayene gerekmektedir. Embriyonun bu süreçte amniyon içerisinde yüzen bir karidese benzetildiği bilinmektedir. Bu kesenin oluşmasıyla birlikte bebekte yolk kesesinin de oluştuğu gözlemlenecektir. Bu kesenin görevi aynı zamanda bağışıklık oluşumunu sağlamasıdır. Bebeğin büyümeye başlamasıyla 10. veya 12. haftalarda bu kesenin azalarak yok olduğu görülmektedir. Diğer yandan ise Hamilelik Başlangıcında Yaşanan Değişimler Nelerdir? Sorusu giderek önem kazanan konular arasında yer alacaktır.

Gebelik Belirtileri Nelerdir

Bebeğin anne karnında oluşumunu kapsayan 4 haftalık süreçte çok belirti yaşanması beklenemez. Ancak 1 ayın sonunda anne adayının hafif lekelenme şikayetleri ortaya çıkabilir. Bunun nedeni ise embriyonun rahim duvarına yerleşmesi şeklinde açıklanmaktadır. Hamile olup olmadığını merak eden ve regl tarihi geçen anne adayları idrar testi yaparak büyük bir heyecanla sonucu beklemektedirler. Ancak her zaman tam sonuç vermeyen ve bazen silik çıkan bu çizgilerin tereddütte bıraktığı bilinmektedir. Bu nedenle vakit kaybı yaşamak istemeyen anne adaylarının bir an evvel uzman bir doktora görünmeleri tavsiye edilmektedir. Böylece bel kısmındaki yağlanma eğiliminin nedenini açıklayabileceği sonuçları alacaktır. Ayrıca yorgunluk, uyku hissi, mide bulantıları veya kusmalar, karın ağrısı veya kasık ağrıları şeklinde belirtileri de yaşayabileceklerdir.

Anne Adayları Kendilerini Nasıl Hisseder

Kadınların bu süreci yaşamak istemeleri durumunda büyük bir mutluluğu ve heyecanı duymaları kaçınılmaz olacaktır. Hamileliğin nasıl devam edeceğini, nelerle karşılaşacağını ve bebeğine en iyi nasıl bakacağını araştırarak tamamlayacağı bir sürecin içerisinde olacaktır. Uzman doktora muayene olmanız neticesinde ilk etapta folik asit takviyelerini alabilirsiniz. Bebeğinizin omurilik gelişimini önemli ölçüde etkileyen bu vitaminin önerilen dozda alınması gerekmektedir. Eğer hamileliğinizin öncesinde bu süreci yaşamayı planlıyorsanız, folik asit kullanımına daha erken başlamanız tavsiye edilecektir. Dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise alkol, ilaç kullanımı gibi zararlı durumlardan uzak durmanız olacaktır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu