Sağlık

Psikologdan Hayatınızı 7 Günde Değiştirecek 6 Önemli Kural

Psikologdan Hayatınızı 7 Günde Değiştirecek 6 Önemli Kural! Bazen hayatımızda yaşanan önemli değişiklikler bizleri ruhsal bunalıma itebilir bu nedenle başvurduğumuz yolardan birisi psikologlar olur.

Psikologdan Hayatınızı 7 Günde Değiştirecek 6 Önemli Kural! Psikologlar herhangi bir ruhsal bunalım da gerçekleşen kişilik bozukluklarını düzeltmek amaçlı bu alanda eğitim almış kişilerdir. Bu yazımızda ise. Dünyaca ünlü psikolog Mikhail Labkovskiy’nin hayat hakkındaki deneyimlerini ele alarak bu psikoloğa ait olan ‘’I wantand I will: Acceptingyourself, loving life, andbecominghappy’’ isimli kitabından yola çıkarak çeşitli ayrıntıları ele alacağız. Ayrıca burada psikoloğu yakından tanıyan Yulia isimli kadının bu psikoktan sonraki deneyimlerini aktaran yazıyı da ele almış olacağız.

1-Kural Yapmak İstemediğiniz Şeyleri Yapmayın!

Yulia’nın yaşadığı bu deneyim ile sizlerin istemediği hiçbir şeyi yapmamanız gerektiğini belirtmektedir. Bu durum için mutlaka ‘’Hayır’’ demeyi bilmelisiniz. Eğer istemediğiniz bir şeyi yapmak istemiyorsanız karşı tarafa hayır diyerek reddetmesini bilmelisiniz.

2-İstediğinizi Yapın!

Yulia’nın belirttiği bu kural da ise kişinin istediği şeyleri yapmasını belirtmektedir. Örneğin; yurt dışına mı çıkmak istiyorsunuz. Bu iş için çok çalışıp ve çabalayın sonunda gerektiği kadar para biriktirin ve istediğiniz ülkeye seyahat edin. Kendiniz için bir şeyler olmak oldukça güzel bir duygu olacaktır. Gerçek dünyada tek olmadığınızı aynı zamanda sorumlularınızın olduğunu da hatırlatın.

3-Bir Şeyden Memnun Değilseniz Bunu Hemen Söyleyin!

Eğer hayatınızda bir şeylerden memnun değilseniz bunu çevrenizdeki kişilere sürekli dile getirin. Burada istemediğiniz şeyleri yapmamak sizi özgür kılacaktır. Memnun olmadığınız durumları mutlaka karşı tarafa dile getirin.

4-Fikriniz Sorulmadıkça Konuşmamalısınız!

Bazen verilen ve alınan nasihatlar olur bu durumdan yola çıkara size fikriniz sorulur ise cevap verin. İnsanlar nasihat almayı sevmezler sürekli dinlenmeyi sevmektedirler dolayısıyla birini dinlerken fikrinizi istenmediği sürece paylaşmayınız.

5-Sorulara Basit Yanıtlar Verin!

Kadılar sohbet etmeyi çok severken erkekler için ise bu durum tam tersi hale gelmektedir. Bir erkek arkadaşınız var ise ona kısa yanıtlar vermeniz en doğrusudur. Bu kural daha çok erkekleri kapsamaktadır. Kadınlar için ise kendi içlerinde derin sohbete girebilirsiniz. Fakat bir erkekle konuşuyorsanız da daha kısa cevaplar vermeniz en doğrusu olur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu