Yaşam

Vazelin Nerelerde Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

Vazelin Nerelerde Kullanılır? Faydaları Nelerdir? Nemlendiricinin çok kez yerini alan vazelin her evde mutlaka bulunur. Ancak vazelin nerelerde kullanılır gibi bir soruyu hiç düşündünüz mü? Sizlere vazelini pek çok yerde kullanacağınızı söyleyerek hemen anlatmaya geçelim.

Vazelin nerelerde kullanılır? Aslında bakarsanız pek çok yerde kullanabileceğiniz bir yapıya sahiptir. New York’ta 1859 yılında keşfedilmiş bir petrol jeli aslında. Vazelin kesiklere ve yaralara iyi geldiği gözlemlenmiştir. Detaylı bir araştırmaya girerek daha fazla kullanım alanları bulunmaya çalışılmıştır.

Vazelin Ne İşe Yarar?

  • Vazelin cilt bakımı için kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır. Cilt kuruluğuna mükemmel bir yumuşaklık sağlamaktadır. Ve tüm gün teninizde bu yumuşaklığın kalmasını sağlar. Yara, çizik, yanık izlerini iyileştirmede tam bir şifa kaynağıdır. Kurumanın verdiği sonuçla pul pul dökülmeye başlayan cildinizde gün boyu kalarak nem oranını dengeler. Masa başında çalışanlar için dirseklerde oluşan kötü, kararmış ve kuru görüntüyü ortadan kaldırmaktadır. Cildi parlak bir görüntüye kavuşturur.
  • Bir ömür tüm bedenimizi taşıyan ayak bakımında da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir mucizedir. Ayaklarınıza ne kadar bakım yaparsanız yapın nasırlaşmış, kurumuş ve topuklarında oluşan çatlaklar her nedense tekrar oluşur. İşte size mükemmel sonuçlar veren vazelini kullanacağınız bir yer. Düzenli uygulanan vazelin ölü hücreyi uzaklaştırarak cildinizi yeniler, yumuşaklık verir ve kendisini vazgeçilmez kılar.
  • Dudaklarınız dış etkenlerden çok çabuk etkilenir. Dudaklarınızı dış etkenlerden korumak için vazelini kullanabilirsiniz. Dudak koruyuculardan çok daha fazla etkiye sahiptir. Ancak size bir başka önerimiz daha olacaktır. Dudaklarınıza vazelin sürün ardından rujunuzu sürün tüm gün dudaklarınızda rujunuz kalacaktır.
  • Kirpikler ve kaşlar için besleyici görevi gördüğünü biliyor muydunuz? Evet vazelinde dökülen kirpik ve kaşlarınızı besleyici mineraller bulunur. Kirpikleriniz uzar ve kaşlarınız çoğalır.

Vazelini Bebek Bakımında da Kullanabilirsiniz

Bebeğiniz pişiklerinde güvenle kullanabileceğiniz pişik önleyici kremlerin arasında vazelini de alabilirsiniz. Bebeklerde çok sık rastlanan pişik ve kızarıklık sorunlarına çözüm yollarından biri de vazelin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Düzenli olarak kullanabilirsiniz. Alerjisi olduğunu gözlendiğinde hemen bol su ile yıkanmalı ve kullanım kesilmelidir.

Vazelin nerelerde kullanılır sorusuna görüldüğü gibi birçok yerde kullanılmaktadır. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta vazelini yüzünüze sürüp güneşe çıkmayın. Ve akne oluşan ciltlerde her gün uygulanmamalıdır. Bunların haricinde hiçbir yan etkisi bulunmamıştır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu