Sağlık

Minimal İnvaziv Cerrahi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Minimal İnvaziv Cerrahi Nedir ve Nasıl Yapılır? Minimal invaziv, kalp cerrahisinde kullanılan bir yöntemdir. Minimal invaziv nedir, nasıl yapılır öğrenmek için makalemizi okumalısınız.

Minimal İnvaziv Cerrahi Nedir ve Nasıl Yapılır? sorusu bu cerrahi yöntemi geçireceklerin cevabını merak ettiği bir soru olabilir. Kalp cerrahisi yöntemlerine hastaların rahatsızlığı ve ihtiyacı olan tedaviye göre karar verilmektedir. Minimal invaziv de kalp hastalarının tedavisinde kullanılan bir ameliyat yöntemidir. Peki, kalp cerrahisinde minimal invaziv nedir? Nasıl yapılır? İlk olarak bu yöntemin diğer uygulamalara göre daha rahat ve sonrasında hızlı iyileşme gösteren bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Minimal invaziv, kalp cerrahisinde açık kalp ameliyatına oranla çok daha avantajlı bir yöntemdir. Yine diğer yöntemlerin aksine çok daha kısa sürede iyileşebilir ve ameliyat sonrası oluşacak komplikasyonları en aza indirebilirsiniz.

Minimal İnvaziv Nedir?

Minimal invaziv, kapalı ameliyat olarak bilinen yönteme denilmektedir. Bu ameliyat yönteminde küçük kesiler kullanılmaktadır. Açık kalp ameliyatı ile farkı kalbe ulaşma şeklidir. Bu yöntemde hedef göğüs kemiği ve kasların kesilmeden küçük kesiler oluşturarak kalbe ulaşılmasıdır. Bu yöntem ile ameliyat sonrası daha çabuk iyileşme ve daha konforlu bir iyileşme süreci görülmektedir.

Minimal İnvaziv Nasıl Yapılır?

Minimal invaziv nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Kapalı kalp ameliyatları küçük kesiler ile gerçekleştirilmektedir. Bu kesiklerin hangi bölgeden açılacağı hastalıklara göre değişebilmektedir. Örnek olarak koroner bypass ameliyatları için göğüs altından küçük kesiler oluşturularak uygulanırken kalp kapakları ameliyatları için sağ koltuk altından küçük kesiler açılarak ameliyat gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyat uygulamasında hiçbir kas ve kemik kesme işlemi gerçekleştirilmemektedir.

Minimal İnvaziv Hangi Hastalıklar İçin Uygulanır?

Kapalı kalp ameliyatının uygulanması her kalp hastalığı için uygun değildir. Kalp hastalığının durumuna göre ameliyat yöntemleri değişebilmektedir. Genç ve yaşlı hastalarda da kullanılabilen bir yöntem olsa da akciğer hastalığı olan kalp hastalarına bu yöntem uygulanmayabilir. Genel olarak minimal invazive kalp tümörü ameliyatları, pulmoner kapak tamiri ve değişimi, aort kapak tamiri ve değişimi, kalp deliği kapatılması, triküspit kapak tamiri ve değişimi, mitral kapak tamiri ve değişimi, koroner bypass ameliyatları tedavisinde başvurulmaktadır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu