Moda

2015 CEKET MODASI

2015 CEKET MODASI

Genel olarak klasik kombinler ile tercih edilen ceketleri sadece klasik kombinlerde kullanarak kendinizi sınırlamamalısınız. Zaten, ceketler çok farklı tarzlara da ayrı ayrı hitap edilecek şekilde tasarlanmış. Hem bir jean ile hem elbiseler ile hem de etekler ile kombinleyebilirsiniz. Tabi ceketin kumaşı en önemli etken olmasının yanında ceketin modelide etkili sebeplerdendir. Misal; bir deri ceket genel olarak spor kombinlerde kullanılır. Oysa bir davete giderken de kalem bir elbisenin üzerine giyeceğiniz doğru modeldeki bir deri ceket ile en doğru seçimi yapmış olacaksınız.

Ceket ile yapılacak en kolay kombin klasik kombinler olarak görülür. Oysa ceketler ile klasik kombin yapmak daha zordur. Çünkü alışılmışın dışına çıkmak zordur.  Genel olarak kalem bir etek aynı renk bir ceket ve ceket içine düz bir bluz giyerler. Ama aynı olmak, demek değildir ki şık olmak. Klasik kombin yaparken tavsiyem takım giymeyin. Etek ceket takımlarını karabilirsiniz. Mesela siyah bir eteğin üzerine mor ya da kırmızı bir ceket giyebilirsiniz. Klasik kombin yapacaksanız eve eteğinizi siyah seçiyorsanız; ayakkabı seçimini ten rengi olarak yapın. Şayet renkli bir etek giyecekseniz diyelim ki mor; mor bir ayakkabı tercih etmelisiniz. Klasik kombinlerde ise saçlarınızı toplamayın saçlarınızla kombininizi canlandırın.

Ceket ile spor bir kombin de yapmak mümkün. Boyfriend bir jean üzerine blazer bir ceket tercih edebilirsiniz. Boyfriend pantolon ile ters köşe yaptığınız ceketinize bir gönderme yapmak için ayakkabılarınızı stiletto seçmekten tarafa kullanmalısınız. Kalın duran pantolonu stiletto ile yumuşatmalısınız. Kullanacağınız güneş gözlükleri ve bandana ile de kombininizi tamamlayacaksınız.

Elbise ceket kombini ise gerçekten kolaydır. Önemli olan renk uyumudur. Dümdüz bir elbisenin üzerine ceket aldığınızda; içinize bir badi ve etek giymişsiniz gibi olur. Bu da son derece şık görüntülerin oluşmasına yardımcı olur.

Şık olmak zordur ama şıklığınızın daim olmasını dilerim. Esen kalın.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu