Moda

2015 CEKET ELBİSE MODASI

2015 CEKET ELBİSE MODASI

2015 yaz trendinin en gözde parçası ceket elbiseler. İlk olarak Serenay Sarıkayada gördüğümüz bir tasarım olan ceket elbiseler artık vitrinlerde de yerini almış bulunyor. Aynı Serenay Sarıkaya’nın elbisesi gibi uzun olanları olduğu gibi, kısaları da mevcut. Hatta daha çok mini olanları tercih edilmekte. Ceket elbiseler de tıpkı bir kurtarıcıdır. Çünkü, siz ceket elbisenin üzerine bir ceket alma imkanınız yoktur. Elbiseye katacağınız tek şey çanta ve ayakkabıdır. Kolaycılık olsa da çok şık bir görünüme kavuşursunuz. Çünkü ceket elbiseler başlı başına bir tarzdır. Ve ceket elbiseyi giyen ve taşıyabilen bir kadının şık olmamasına imkan yoktur. Tabi, ceket elbiselerde birçok parça gibi fizik istemekte. Fiziği güzel olan bayanların çok iyi taşıyabileceği bir parça olan ceket elbiseleri fazla kilosu olan bayanlar tercih etmemeli.

Ve ceket elbise giyen bayanlarda ayakkabıdan çantadan da önemli olan saçtır. Elbette, saçlar daima önemlidir. Ama ceket elbise dediğimiz gibi bir tarzdır ve bayanların en güzel aksesuarı olan saçınını iyi kullanılması gerekir. Sıkı bir topuz ya da sıkı bir alt kuyruğunu bu elbise iyi taşıyabileceği gibi, ıslak geriye ya da yana yatırılmış saçlar da iyi taşıyacaktır. Yani kaide şudur ki; saçınız jilet gibi olmalı.

Ceket elbiseler baştan aşağı aynı renge bürünmeniz içinde kullanışlı bir parçadır. Elbiseniz kırmızı ise ayakkabı kırmızı çanta kırmızı, elbise siyah ise ayakkabı siyah, çanta siyah gibi. Ama bazı renkler baştan aşağı aynı renk olmayı kalıramazlar. Misal sarı, beyaz… Elbisenizi beyaz tercih ettiyesiniz ayakkabınızık şeffaf tercih etmelisiniz. Zaten, nedense beyaz ayakkabılar hoş görünmemekte ( açık, yazlık, dolgu topuklar hariç). Ya da sarı bir elbise giydiyseniz sar bir çanta alabilir ama sarı bir ayakkabı giyemezsiniz, kıyafet ayakta bir renk ister örneğin bir kahve…

Şık olmak zordur ama şıklığınızın daim olmasını dilerim. Esen kalın.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu