Dekorasyon

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

2015-2016 yazlık evlerde denizden gelen esintiler, doğanın yeşil tonları ve pastel tonlar dekorasyonlara hakim olacak. Doğayı yansıtan soğuk renkler ile sıcak renklerin buluştuğu tasarımlar ve kırsal yaşamı yansıtan yaprak detaylar, hayvan figürleri, meyve, çiçek desenleri sıklıkla karşılaşılıyor.

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

Eski İle Yeni Fikir Karışımı

2015 sezonunda eski ile yeni fikirler birbirine karıştırılıp yepyeni bir tarz sunuluyor. Mesela eskitme koltuklar kullanılıyor fakat koltuk kumaşları parlak tonda ve bunun yanına altın ya da gümüş aksesuarlar kullanılıyor. Ahşap, mermer, metalin ve doğal taş eskitilip tekrar değerlendiriliyor, koltuklar, masalar ve dolaplar böylece kullanılabiliyor. Bu stiller aynı anda kullanıldığı zaman oldukça iyi bir sonuç ortaya çıkıyor. Toprak tonları, gri tonları, füme salonlarda ve yatak odasında oldukça kullanılıyor. Özellikle gri banyolarda kullanılıyor. Dekorasyonlarda mavi ve siyah ile ton kazanmış yeşil, cobalt mavi, turkuaz ve asit yeşili ve turkuaz kumaşlarda ve değişik desenler sıklıkla kullanılıyor.

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ
2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ
2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

Yeşilin Her Tonu Moda

Bu sezon yeşilin her tonu karşımıza çıkıyor. Özellikle mint yeşili ve zeytin yeşili sıkça kullanılıyor. Zeytin yeşilini çok açık toz pembe, mat pembe, krem ve beyaz ile kombin yapabilirsiniz. Mint yeşilini de açık tonlar ile kombin yapmanız mümkündür.

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ
2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

Ekoseler Geri Geliyor

Ekoseler 2015 yazlık evlerde karşımıza çıkıyor. Ama ekoseleri kullanır iken oldukça dikkat etmeliyiz  ve ölçülü olarak kullanmalıyız.

 

 

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ
2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

Dantel Detaylar

Dantel ve dantel desenli detaylar aksesuarlarda sıklıkla kullanılıyor. Dantel detayların yanına parlak ya da mat bakırı, altın rengini ya da siyah ile bütünleşmiş olan altın rengini, ağaç aksesuarlarını kullanabilirsiniz. Siyah beyaz baskılar, etnik desenler de çok fazla karşımıza çıkacak.

2015-2016 DEKORASYON TRENDLERİ

 

 

Yazlık evinizde duvarlarınızı ve zemini daha açık renklerin tonlarında seçebilirsiniz. Koltuklarınız da açık renklerde olabilir ve koltuklarınızın üzerinde renk renk desen desen yastıklar seçebilirsiniz. Duvarlarınız krem, kum beji gibi renkler alabilir. Ama evinizin salonu büyük ise vizon, gri gibi renkleri de kullanabilirsiniz. Koltuklarınızı koyu mavi seçip aksesuarları ise beyaz seçebilirsiniz. Televizyon üniteniz ise mutlaka duvarı kaplayan biçimde olmalıdır. Çünkü bu sezon duvarı kaplayan televizyon üniteleri oldukça moda.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu